Professionals de la Fundació Astres participen en la tercera trobada del projecte SMARTS

22/09/2022 | Discapacitat intel·lectual, Fundació Astres, Inclusió social

L’equip que configura el projecte SMARTS (Support Me About Rights to Sexuality), ha pogut realitzar durant el mes de setembre la tercera trobada internacional del projecte de forma presencial.

L’equip format per professionals de les entitats: ARCIL (Portugal), Theotokos (Grècia), SCT (Gran Bretanya), EASPD (Brussel.les) i Fundació Astres (Catalunya), s’han reunit durant dos dies a la localitat de Lousã, Portugal.
Durant l’estada s’han treballat els materials elaborats per l’equip (guia a per a persones amb discapacitat intel·lectual, professionals, famílies i proveïdors de serveis), l’avaluació dels projectes pilots portats a terme fins ara i la seva difusió.
També s’ha aprofitat per organitzar una trobada amb professionals de la universitat de Coïmbra i d’entitats del tercer sector portugueses, per tal d’explicar el projecte SMARTS i els seus avenços.

El projecte SMARTS és una iniciativa d’Erasmus + KA2 que compta amb la participació d’organitzacions amb experiència complementària de 5 països europeus: Portugal (Associacao per a recuperació de cidadaos inadaptats da lousa (ARCIL), Grècia (Theotokos) Foundation), Bèlgica (Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a persones amb discapacitat-EASPD), el Regne Unit (Social Care Training ltd) i Espanya (Fundació Astres). El projecte es va iniciar l’1 de setembre de 2020 i es desplegarpa fins el proper 31 d’agost de 2023.